Секој втор вработен има проблем со менталното здравје

Колку повеќе бенефити им обезбеди компанијата на вработените, толку повеќе се зголемува нивото на задоволство, се зголемува ефикасноста и продуктивноста

Прочитај повеќе

Повик за учество во програма за ментално здравје

Националниот младински совет на Македонија, преку проектот „МладиХаб – градење на вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување на

Прочитај повеќе

5 стратегии насочени кон подобрување на менталното здравје на вработените

Иако последиците од пандемијата можеби играат улога, едно е јасно: не можете да го игнорирате менталното здравје на вашите вработени. Ако

Прочитај повеќе

Царовска: Вложувањето во менталното здравје на учениците е вложување во иднината на државата

Вложувањето во менталното здравје на учениците е значајно не само за денес, значајно е за иднината на државата, рече министерката

Прочитај повеќе