archiveсектор

ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Процесот на производство ги испушта работниците од преработувачката индустрија, а не короната

Коронавирусот многу малку влијае на испуштањето работници од овој сектор, кој секоја година ангажира сезонски работници во периодот додека трае...
ЕкономијаИнтервјуаМакедонијаСветот на работникот

Директорката на агенцијата за вработување: Зголемувањето на невработените е очекувано

Бројот на невработените лица кои согласно законските прописи се евидентираат во Агенцијата за вработување, во изминатите месеци март и април...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Остра реакција на синдикатите на изјавата на Ангеловска дека помали плати за јавниот сектор е личен став

Вработените во јавниот сектор треба да имаат помали плати. Ова е личен став на министерката за финасии. Според неа, дел...
1 2 3 4 25
Page 2 of 25