- Advertisement -

archiveсиндикати

НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Со новиот Закон за работни односи, работодавачот ќе треба да ги плаќа режиските трошоци на оние кои ќе работат од дома

Новиот Закон за работни односи во Хрватска, чиј нацрт предлог вчера им е доставен на социјалните партнери, синдикатите и работодавачите,...
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

100,000 работници штрајкуваат во САД: По две децении, Синдикалното организирање доживува раст

Повеќе од 100,000 американски работници ќе штрајкуваат или пак се заканиле дека ќе штрајкуваат во октомври, што е последица на...
НовостиСветСветот на работникотСиндикат

Синдикатите повикуваат политичарите да се откажат од намерата за патентирање на вакцините

Глобална коалиција составена од повеќе од 350 синдикати ги обнови барањата до политичарите да се откажат од патентирањето на вакцините...
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Ден за пристојната работа: Короната алиби за откажување од правата на работниците

Денеска ширум светот се одбележува Светскиот ден на пристојна работа. За пристојна работа на работникот му припаѓа пристоен живот.  Речиси...
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Во Франција конечно стапува на сила реформата за осигурување од невработеност во Франција

Уредбата со која се заострува пресметката на надоместокот за невработеност вчера беше објавена во францускиот Службен весник, додека синдикатите сметаат...
НовостиСветСветот на работникотСиндикат

Авиокомпанијата Иберија планира привремено да отпушти третина од своите работници

Шпанската авиокомпанија „Иберија” најави привремено отпуштање на 4.000 до 5.000 работници од вкупно 15.200 вработени поради промени во организацијата на...
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

ЕТУК: Европската комисија се однесува како новинарите да немаат синдикати

Европската Конфедерација на синдикати ја поддржува секоја акција за осигурување на безбедноста на новинарите. Треба да биде јасно дека ниеден...
1 2 3 40
Page 1 of 40