Синдикатот за угостителство и туризам го поздравува успехот на СОНК

Синдикатот за угостителство и туризам го поздравува успехот на братскиот синдикат СОНК во унапредувањето на правата на вработените во детската

Прочитај повеќе

Синдикатот за угостителство и туризам дава целосна поддршка на протестот на гранските синдикати при КСС

Синдикатот за угостителство и туризам дава целосна поддршка на братските синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС

Прочитај повеќе

Синдикатот за угостителство и туризам дава безрезервна поддршка на протестот на синдикатите при КСС

Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија дава безрезервна и целосна поддршка на протестот на синдикатите при Конфедерацијата на слободни

Прочитај повеќе

ИНТЕРВЈУ Папулев: Платите на сезонските работници во Хрватска се движат од 550 до 3,000 евра; Планираме да склучиме соработка со Црна Гора, Германија и Малта

Веќе некое време Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија има воспоставено соработка со Синдикатот за туризам и услуги на

Прочитај повеќе

Работничките права на сезонските работници се наш приоритет, вели Митровски

Работничките права на македонските сезонски работници се наш приоритет како синдикат, вели Митровски Бобан Илијевски Работничките права унапредени преку соработката

Прочитај повеќе

Македонските работници во Хрватска ќе ги имаат истите права како нивните хрватски колеги

Синдикатот за угостителство и туризам денеска одржа презентација пред група на работници за нивните работнички во Хрватска. Презентацијата ја водеа

Прочитај повеќе

Сигурна работа во Хрватска: Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија склучи договор со Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска за сезонските работници

(Комерцијална објава)

Прочитај повеќе

Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија склучи договор со Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска за сезонските работници

Прочитај повеќе

„Имаме план како платите да изнесуваат од 35,000 до 55,000 денари“

Бобан Илијевски  Претседателот Синдикатот за угостителство и туризам – СУТ Роберт Митровски во мини интервјуто за „Работник“ зборуваше за ситуацијата

Прочитај повеќе

Угостителите ќе бидат принудени да увезуваат работна сила, ако продолжи големиот одлив на работници

Бобан Илијевски Угостителските работници масовно ја напуштаат Македонија во потрага по поголеми плати. Нивна најчеста дестинација е Хрватска, но некои

Прочитај повеќе