Со невиден размер досега:Тридневен штрајк на вработените на 150 британски универзитети

Повеќе од 70.000 од вработените како универзитетски персонал на 150 британски универзитети ќе штрајкуваат три дена во ноември поради платите,

Прочитај повеќе

Штрајк предизвика проблеми на аеродромите низ Италија

Штрајкот поради платите и условите за работа на вработените на италијанската компанија за контрола на летање „Енав“ предизвика големи нарушувања

Прочитај повеќе

И пилотите штрајкуваа; биле откажани 300 летови

Нискобуџетната авиокомпанија Еуровингс, која и припаѓа на германската Луфтханза, вчера беше принудена да откаже околу 300 летови поради штрајк на

Прочитај повеќе

ЈСП нема да штрајкува утре, од раководството им било ветено дека платата ќе им биде исплатена

Вработени во Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) Скопје денеска се заканија дека јавниот превоз во градот ќе прекине доколку не им

Прочитај повеќе

Косовските родители бараат штрајкот во основното образование да се забрани со закон

Родителскиот совет на Косово повика на враќање на нормалноста и подобрување на квалитетот во образованието, како и забрана со закон

Прочитај повеќе

Незадоволството е огромно: Вработените во Култура почнуваат со генерален штрајк?

Незадоволството на вработените во Министерството за култура е огромно, особено по негативното мислење на Министерството за финансии кое и покрај

Прочитај повеќе

Откажани 1,000 летови поради штрајкот на контролорите на летови

Повеќе од 1.000 летови се откажани денес, во пресрет на штрајкот на француската контрола на летање во петокот, поништувајќи ги

Прочитај повеќе

Падна договор меѓу пилотите и Луфтханза, утре без штрајк

Штрајкот на пилотите на германската авиокомпанија Луфтханза, кој беше најавен за утре, нема да се одржи, бидејќи е постигнат договор

Прочитај повеќе

На португалските аеродроми откажани 90 летови поради штрајк

Вработените во португалскиот аеродромски оператор Портовеј (Portoway) денеска започнаа тридневен штрајк на неговите главни аеродроми во Лисабон, Порто, Фаро и Фуншал, што

Прочитај повеќе

Штрајк на вработени во холандските железници, бараат повисоки плати

Вработени во холандските железници денеска штрајкуваат во западниот, најнаселениот дел на земјата и бараат повисоки плати поради високата инфлација. Железничкиот

Прочитај повеќе