- Advertisement -
ЕкономијаИнтервјуаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Бектеши за ВЕЧЕР: И во 5. ковид пакет помошта за плати на работниците ќе оди преку газдите

Бектеши - Работник
690views

Оптимистичките очекувањаза раст на економијата од 4,1 отсто и на вработеноста од 1,9 отсто во 2021 година се базираат на закрепнување на извозот, инвестициите, приватната потрошувачка, јавната потрошувачка… Секако придонес кон ова ќе има и државната помош преку петтиот економски пакет мерки кој ќе бидат дизајниран за помош на таргетирани сектори каде што пандемијата имаше и сè уште има најголемо влијание во делот на намалувањето на приходите на отпуштање на работници.Досегашните четири пакети со кои се поделени 1,15 милијарди евра и се поддржани над 30 отсто од компаниите ги дадоа очекуваните резултати во делот на зголемување на ликвидноста на компаниите и во делот на зачувување на работните места, вели во интервјуто за ВЕЧЕР, министерот за економија, Крешник Бектеши

Повеќе на ВЕЧЕР

Advertisement

Advertisement