ВИДЕО | Кочовски: На работниците не им е важна само платата, туку и безбедноста и стимулацијата преку бонуси

Подготивл: Бобан Илијевски

Интервју на порталот Работник со Претседателот на Движењето за социјална правда „Обединети Работници“ и познавач на областа на работните односи, Бобан Кочовски, во кое тој зборува на повеќе прашања од областа на работните односи и работничките права.

Имено, Кочовски зборува за недостигот на работна сила во Македонија, за тоа што треба да направат работодавачите за да ги задржат постојаните вработени и да привлечат нови, што сакаат работниците од работодавачите во постковид периодот, како и на други прашања.

 

 

Фото: Скриншот

Бобан Илијевски е главен и одговорен уредник на порталот Работник и е еден од ретките новинари во Македонија специјализирани за областа на работните односи.

Бобан Илијевски

Бобан Илијевски е главен и одговорен уредник на порталот Работник и е еден од ретките новинари во Македонија специјализирани за областа на работните односи.