- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовости

Владата даде зелено светло, „Халкбанк“ ќе го работи платниот промет за Македонска Пошта

Владата даде зелено светло - Работник
249views

Владата конечно даде зелено светло за Халкбанк да започне да го работи платниот промет за државната компанија Македонска Пошта. На владина седница е донесена одлука со која се дава согласност за склучување на договор, а со тоа се одобри и договорот помеѓу Пошти и Халкбанк за висината на надоместоците за вршење на услугите. Според договорот,  со Халкбанк ќе започне да функционира платниот промет на пошта за два месеци, а од остварениот заеднички приход 71отсто ќе биде за државната пошта, а пак 29 отсто ќе влезат во касата на Халкбанк. Пред повеќе од дваесет дена пошта одлучи соработката да ја продолжи со оваа банка откако пропадна Еуростандард банката која го водеше платниот промет на оваа компанија.

Извор: АлсатМ