НовостиПравдаСветот на работникот

Оставки на шефовите на инженерите во контролата на летање, оти менаџментот вработил кандидати кои избегале од тестот за предзнаење

   Време за читање помалку од минута

Пропаднала селекцијата на кандидатите за инженерскиот дел во Контролата на летање во М-НАВ, зашто кандидатите кои поминале на контроверзните огласи за инженерскиот дел, избегале од тестовите за селекција, пренесува СДК.

Поради тоа, синоќа оставки на раководните инструкторски места си поднеле сите инженери, а нивниот најголем поддржувач и прв потпишан на известувањето, е еден од тројцата директори на М-НАВ Љубе Стаменковски.

Ова е првпат директор, член на Управниот одбор (УО) на М-НАВ, да застане на страната на синдикат во М-НАВ, во која Агенција во сопственост на Владата, односно државата, последниве две години контролорите и техничкиот дел се борат со самоволие на раководството предводено од главниот директор Фахрудин Хамиди, главно околу вработување на партиски и роднински нестручни кадри преку сомнителни огласи.

….

Повеќе