- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Работниците од културата денеска штрајкуваа и во Битола

Работниците од културата - Работник
257views

Вработените во националната установа Завод и музеј Битола денеска стапија во еднодневен предупредувачки штрајк заедно со Центарот за култура во Битола, откако не успеаја преку својот синадикат да се договорат со оваа власт за донесување колективен договор.

-Пред се, бараме подобрување на нашите плати и не само израмнување со другите институции во културата, туку и подобрени услови за работа, давање на теренски и патни трошоци – рече Слободан Стојковски, археолог и претставник на Штрајкувачкиот одбор на СРК, објави Алфа.

Целосниот текст прочитајте го тука