- Advertisement -
НовостиСветот на работникот

Реформите на образованието во однос на пазарот на труд

81views

Фејсбук статус на проф д-р Лазар Јовевски: 

РЕФОРМА НА ОБРАЗОВНИОТ СИСТЕМ

Advertisement

Образованието мора да вклучи изградување на интелектуалните и карактерните аспекти на личноста и подготовка на младиот човек да се вклучи на пазарот на труд. Двата аспекта се многу важни! Уште колку реформи ќе правиме за да конечно го разбереме ова!!! Еве каква реформа на образованието е потребна под итно… Погледнете во видеото на следниот линк 

Advertisement
Advertisement