- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

„Слободен Печат“: во април минималната плата ќе изнесува 15,200 денари

Во февруари пораст на трошоците - Работник
9.59Kviews

Според Законот за минимална плата, минималната плата се усогласува еднаш годишно во март, а новата минимална плата се исплатува со априлската плата. Според пресметките што ги направи „Слободен печат“, согласно Законот за минимална плата, таа во април ќе се зголеми за околу 350 денари во бруто износ, односно за околу 250 денари во нето износ, така што најмал нето-износ што може да им го исплатат работодавачите на работниците ќе биде околу 15.200 денари.

Повеќе на Слободен печат

Advertisement

Advertisement