Овој град е поблиску до нас од многу други европски – бара 55,000 работници

Новото истражување на Стопанската комора на Виена го потврди постоењето на голем дефицит кога е во прашање квалификувана работна сила.

Прочитај повеќе

ПОРТУГАЛИЈА ГРАДИ НАЈГОЛЕМА СОЛАРНА ЦЕНТРАЛА ВО ЕВРОПА Ќе има моќ од 1.200 мегавати и ќе вработува 2.500 луѓе

Компаниите „Ибердрола“ и „Просолија енерџи“, кои се занимаваат со производство на соларни панели, ќе ја градат најголемата фотонапонска централа во

Прочитај повеќе

ЕЛЕКТРОЛУКС ГО „ГАСИ“ ПРОИЗВОДСТВОТО ВО УНГАРИЈА, ВО ГОЛЕМА ЗАГУБА Е: Без работа ќе останат 650 вработени

Шведскиот производител на апарати за домаќинство Електролукс одлучи да го затвори производството во унгарската фабрика Нирегихаза на почетокот на 2024

Прочитај повеќе

На Словенија хронично ѝ недостигаат работници во повеќе сектори

Во Словенија има хроничен недостиг на работна сила во одредени индустриски гранки, бројот на барања за вработување на странци е

Прочитај повеќе

PayPal ќе отпушти 2,000 работници или 7 % од вкупниот број на вработени

PayPal во вторникот објави дека планира да отпушти околу 2.000 вработени, или приближно 7% од својот персонал, што ја прави

Прочитај повеќе

НМ: Хрватска како дестинација далеку од европскиот просек, но привлечна за работниците од бивша Југославија

Хрватското Национално биро за статистика ги објави најновите податоци за платите на граѓаните Податоците што неодамна ги обелодени Националното биро

Прочитај повеќе

ГИ ПОСЛУШАА РАБОТНИЦИТЕ: Европска земја го зголемува минималецот

Работниците во Шпанија наскоро ќе земаат поголем минималец. Шпанија го зголеми минималецот на 1.080 евра. Се наведува дека имаат 14

Прочитај повеќе

„За да привлечат работници, менаџерите мора да ги зголемуваат платите“

Подготвил: Бобан Илијевски Некои компании „одамна“ ги имаат вратено работниците на работа, додека други се помеки во однос на тоа.

Прочитај повеќе

Нови отпуштања во „Филипс“: Компанијата укинува уште 6.000 работни места!

Холандската групација „Филипс“ објави дека ќе укине 6.000 работни места до 2025 година по загубите поврзани со повлекувањето на вентилаторите

Прочитај повеќе

Работата од дома најмногу заштедува време во Кина, а најмалку во Србија

Работата од дома го заштедува времето што би било потрошено за патување во просек од 72 минути дневно низ целиот

Прочитај повеќе