- Advertisement -

Економија

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

„One cable“ во индустриската зона „Сарај“ инвестиција вредна три милиони и 30 вработени

Економската активност во земјава расте и во услови на пандемија, а приватните инвестиции, како оваа, се потврда за довербата што...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Битиќи: Политиките за поддршка на инвестициите и за зголемување на конкурентноста почнуваат да даваат ефекти

Кај компаниите постои подготвеност да инвестираат затоа што гледаат дека политиките што се воведени за поддршка на инвестициите, но и...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Ангеловска-Бежоска: Корона-кризата повеќе ги погоди жените, нагласувајќи ја потребата од засилени активности за родова рамноправност

Корона-кризата во глобални рамки го нагласи уште повеќе прашањето за родовата рамноправност и степенот на вклученост на жените во општеството,...
ЕкономијаСветСветот на работникотСиндикат

Белгија: Синдикатите алармираат за опасност од социјална катастрофа поради цените

Синдикатите го вклучија алармот денеска, предупредувајќи дека растот на цените во Белгија ќе предизвика социјална и економска катастрофа, јави дописничката...
1 2 3 4 5 524
Page 3 of 524