Сиромаштијата ќе расте – МТСП најавува пакет мерки за граѓаните во социјален ризик

Ќе расте сиромаштијата во земјава. Зголемувањето на трошоците за живот, поради секојдневниот пораст на цените на храната, нафтата, поскапата струја

Прочитај повеќе

Бислимоски: Инвестирањето во енергетски капацитети ја зголемува енергетската независност на државата

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) во осум месеци има издадено лиценци за производство на електрична енергија од

Прочитај повеќе

Денеска сите оние кои имаат наполнето 64 години мора да одат во пензија

Сите работнци кои поднесоа изјави за продолжување на работниот век, согласно старата законска регулатива, според која можеше да се оди

Прочитај повеќе

Мицкоски: Власта лаже кога зборува за струјата, покачувањето ќе биде над 18%, потребни се избори за што побргу потоа да се реструктурира ЕЛЕМ и да произведува доволно струја

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, при денешната посета во општина Гази Баба одговараше на новинарско прашање кое се однесуваше на

Прочитај повеќе

За десет проценти зголемени платите на вработените во Рудник САСА во 2022 година

Просечната плата што ја обезбедува Рудник САСА е до 80 проценти повисока од просечната плата во земјава. Овој процент е резултат

Прочитај повеќе

Голема побарувачка за стоматолози: Оваа професија успеала да се најде на трето место на листата на најбарани професии

Стоматологијата е традиционално медицинска наука која „лесно“ се вклопува во модерните текови, бидејќи изворедно ги усвојува сите иновации од 21

Прочитај повеќе

Бектеши: Рестрикции ќе нема, иако не очекува тешка зима

Рестрикции на струја ќе нема, иако ќе биде тешка зима не само за Северна Македонија туку и за регионот и

Прочитај повеќе

Ако ЕСМ ја продаваше струјата за граѓаните по пазарна ценa, поскапувањето ќе беше 150 отсто, вели Ковачевски

Ако АД ЕСМ ја продаваше електричната енергија за граѓаните по пазарна цена, поскапувањето ќе беше 150 отсто, изјави денеска генералниот

Прочитај повеќе

Деспотовски: Носиме инвеститори кои ќе создаваат поголема вредност и можности за исплаќање поголеми плати

Фабриката на „Гересхајмер“, која соработува со фармацевтски гиганти како Фајзер, отвора нова фабрика во ТИРЗ Скопје 2 во која ќе

Прочитај повеќе

Влада: Со новото праведно тарифирање, оние кои трошат помалку ќе плаќаат помалку

Во услови на енормен раст на цената на електричната енергија на светските берзи, за заштита од ценовен шок, од 1

Прочитај повеќе