ТИРЗ прогласен за лидер во регионот од Capital Finance International

Технолошко индустриските развојни зони се наградени за најдобри слободни економски зони – Лидер на Балканот за 2021 година. Наградата ја

Прочитај повеќе

Методот на „морков и стап“ не дава повеќе ефект во мотивирањето на вработените

Подготвил: Бобан Илијевски Лидерот на тимот би требало да знае да им го објасни контекстот и нивната улога на работниците

Прочитај повеќе

Реакција на „Лидер“ по повод говорот на омраза против вработените во „Метаморфозис“

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинарите (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ)

Прочитај повеќе

Законите се кршат пред очите на народот, а ветувањето за правда секогаш е најгласно

Синдикалните претставници и лидери во Македонија се постојано прогонувани од страна на властите, а за тоа сведочат многу случаи во

Прочитај повеќе

Синдикалниот лидер на ЗИК Пелагонија избркан од работа

Членовите на Извршниот одбор на Синдикалната подружница на ЗК “Пелагонија“ во Битола, денеска одржаа предупрадувачки протест пред управната зграда на

Прочитај повеќе