Дел од пратениците уште еднаш покажаа дека работниците се на дното на општествната пирамида

Автор: Бобан Илијевски Дел од пратениците уште еднаш покажаа дека работниците се на дното на општеството со тоа што не

Прочитај повеќе

Македонија едно место погоре во Глобалниот индекс за почитување на работничките права на ИТУК

Македонија напредува во почитувањето на работничките права. Според Индексот за глобални права на Светската Конфедерација на синдикати, државава е на

Прочитај повеќе

ПОТРЕБНА Е ДРЖАВНА СТРАТЕГИЈА ЗА КОМПАНИИТЕ ДА ГО ПРЕЖИВЕАТ МУЛТИ КРИЗНИОТ ПЕРИОД И ДА СОЗДАДАТ УСЛОВИ ЗА НАТАМОШНО ФУНКЦИНИРАЊЕ

Македонската економија се наоѓа пред едно од најголемите иксушенија од осамостојувањето. Многумина ќе кажат дека  економската криза во која се

Прочитај повеќе

Литар гориво во Германија само 3 денари поскап од Македонија

Литар гориво во Германија чини само 3 денари повеќе отколку во Македонија. И покрај тоа што Германците земаат и неколку

Прочитај повеќе

ИНТЕРВЈУ Андриќ: Голема корист за сезонските работници од Македонија е што Колективниот договор се однесува на сите вработени во угостителството и туризмот

Една голема корист за работниците е што тој Колективен договор се однесува на сите вработени во угостителството и туризмот. Ние

Прочитај повеќе

Банка за храна на Македонија додели благодарници на 20 компании поради обезбедени донации за лица од социјален ризик

Банка за храна на Македонија денеска им додели благодарници на компании кои минатите две години во време на пандемија донираа

Прочитај повеќе

Отворен Балкан: Потпишан договор за олеснување на процедурите за признавање на дипломи и научни степени стекнати во Северна Македонија, Србија и Албанија

Иницијативата „Отворен Балкан“ носи придобивки и за образованието и науката во регионот. Денеска во Охрид, највисоки претставници на државите кои

Прочитај повеќе

Инфинум ги отвори вратите на новата македонска канцеларија со најавени 100 вработувања

Хрватскиот технолошки лидер отвори нова канцеларија во Скопје каде што планира да ја пренесе својата култура на повеќекратно наградуван работодавач,

Прочитај повеќе

Битиќи на состанок со Кристин Мелсом: Северна Македонија е вистинска дестинација за норвешките инвеститори

Заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи

Прочитај повеќе

Гордана Панева за Работник: Работодавачот ми обезбеди храна и сместување по операцијата – заменик директорот е во постојана комуникација со мене

Бобан Илијевски Гордана Панева, собарка која повеќе од еден месец работела во хотел на компанијата „Валамар“ во Хрватска ја контактираше

Прочитај повеќе