3 стратегии со кои ќе ги импресионирате сите менаџери за вработување, вели експерт со 25 годишно работно искуство

Подготвил: Бобан Илијевски Доколку сте во потрага по нова работа, вашето CV е ваш најголем сојузник. Овој документ е првото

Прочитај повеќе

Aвиокомпанија ги повика менаџерите да им го носат багажот на патниците: Нема кој да работи

Австралиската авиокомпанија „Qantas“ побара од своите вработени во највисокото раководство три месеци да работат „на багаж“ обидувајќи се со овој

Прочитај повеќе

7 од 10 работници патат од овие синдроми: Менаџерите треба да бидат пример и да заминуваат во 17 часот од работа

Седум од десет работнци го искусиле т.н. синдром на согорување (burnout) или синдромот imposter (синдром кој прави да се сомневате

Прочитај повеќе

Што можат менаџерите да направат за да ги мотивираат вработените

Менаџментот во организациите мора да запази на знаците кои вработените ги даваат кога не се толку мотивирани како што треба.

Прочитај повеќе

Младите генерации на работнци го менуваат начинот на работа кој го познаваме

Вработените кои припаѓаат на генерацијата Z и милениумците, кои имаат од 18 до 41 година, сочинуваат голем дел од моменталната

Прочитај повеќе

Како менаџерите можат да го намалат стресот и исцрпеноста кај вработените?

Иако надворешните фактори, како загриженоста за пари, криминал или политика, можат да поттикнат стрес, менаџерите можат активно да помогнат да

Прочитај повеќе

Чкламовска: Само работодавачите кои ќе ги применат овие алатки ќе можат да најдат и ги задржат квалификуваните работници

Бобан Илијевски Најголемиот дел од компаниите во Македонија како алатка за мотивација единствено сметаат дека е платата. Модерните светски компании,

Прочитај повеќе

21 век, 2022 – Редно е да ги напуштиме старите сфаќања и да се стремиме кон родова еднаквост

Се ближи 8-ми март – Денот на жената. Ден кога по обичај на жените им се дава цвеќе. Тоа е

Прочитај повеќе

Работниците на далечина не се свесни дека преку апликации се следи нивната работа

Повеќе од половина менаџери во Србија признале дека немаат склучено анкес договори за работување со работниците кои работат на далечина.

Прочитај повеќе

ПОЧНУВААТ ОБУКИТЕ ЗА ШЕСТ МЕСЕЧНИТЕ ПРОГРАМИ НА КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ- ПРЕТПРИЕМНИШТВО И ЛИДЕРСТВО И НА КЛУБОТ ЗА РАЗВОЈ НА МАЛИТЕ И СРЕДНИ БИЗНИСИ – ПРИЈАВЕТЕ СЕ!

Заради ефикасно остварување на специфичните интереси на приватниот сектор во насока на унапредување на компетенциите и вештините на високообразовните кадри

Прочитај повеќе