Шпанија планира да воведе специјални визи за дигиталните номади за граѓани надвор од ЕУ

Шпанија планира да понуди „дигитални номадски“ визи за Британците и другите граѓани кои сакаат да работат на сонце и да

Прочитај повеќе

Едните со душа сакаат да се вратат во канцеларија, а другите се присутни „само физички“

Бројката на млади луѓе кои стажирале во компаниите во САД е разочарувачки мала ова лето, а тоа придонело недостатокот на

Прочитај повеќе

Да го знаете ова би побрзале да се вратите во канцелариите: На младите некако не им оди работата на далечина

Милениумците (родени помеѓу 1981 и 1996 година) и генерацијата Z (родени помеѓу 1997 и 2012 година), можеби е време повторно

Прочитај повеќе

Работниците повторно бараат workation, шефовите се мрштат на таа помисла

Голем број на канцелариски работници во Германија, последниве две години работеле од дома. Некои од нив и од плажа. Поголемиот

Прочитај повеќе

Платата, менталното здравје, флексибилност – Што им е поважно на работниците?

Турбуленциите и промените на пазарот на трудот започнале да се случуваат многу години пред пандемијата, сепак на многумина карантинот и

Прочитај повеќе

Дали сте слушнале за „workation“? Се вели дека овој начин на работа е иднина за многумина

Многу работи се смениле од март 2020 година, кога започнала светската пандемија. Ковидот влијаел на различни социјални аспекти, па и

Прочитај повеќе

Анкета: 51 % од американските работници би побарале нова работа во следните 12 месеци

Две години откако пандемијата со коронавирусот предизвика затворање на канцелариите, компаниите сега започнуваат повторно да ги отвораат нивните врати. Сепак,

Прочитај повеќе

Работниците на далечина не се свесни дека преку апликации се следи нивната работа

Повеќе од половина менаџери во Србија признале дека немаат склучено анкес договори за работување со работниците кои работат на далечина.

Прочитај повеќе

Се поголем број на работници ги „уценуваат“ фирмите – не сакаат да се вратат назад, бараат перманентна работа на далечина

Пишува: Бобан Илијевски Се зголемува бројот на работници кои не сакаат да се вратат во канцелариите, барајќи од нивните работодавачи

Прочитај повеќе

Проф. Ристовски: Новиот Закон за работни односи правилно ја дефинира работата на далечина

Разговараше: Бобан Илијевски Работата на далечина е тема којашто во Македонија ја наметна пандемијата со Ковид – 19. Од 2020

Прочитај повеќе