4 работи коишто можат да ве чинат работа: Како повторно да (не) ве повикаат на работа?

Дури и на тесниот пазар на труд, регрутерите велат дека овие 4 црвени знамиња ќе ве чинат понуда за работа.

Прочитај повеќе

Како успешно да одговорите на следните прашања за интервју за работа?

Ако ви е важно каков впечаток ќе оставите на интервјуто за работа, тогаш најдобро е добро да се подготвите. Да

Прочитај повеќе

Како да се носите со паузата во работата поради пандемијата? 4 совети кои треба сите вработени да ги усвојат

Подготвил: Бобан Илијевски Од почетокот на пандемијата со Ковид – 19 повеќе од 22 милиони луѓе ги изгубиле своите работни

Прочитај повеќе

Совети за успешните регрутери – работа на иднината!

Регрутерите треба да овозможат потенцијалните нови вработени да ја доживеат компанијата како прилика што не смее да се пропушти, во

Прочитај повеќе