Поранешен вработен во Амазон формирал синдикат во магацинот од каде бил отпуштен

Поранешниот вработен во магацинот на Амазон во Стејтен Ајленд, САД, Кристијан Смолс формираше синдикат. Вработените во најголемиот магацин на Амазон

Прочитај повеќе

Синдикатот поддржува протест за секое укинато работничко право, но нема да дозволи искористување на работниците за гол квази синдикален популизам

Самостојниот синдикат на Водовод отсекогаш се заложувал за унапредување и зачувување на работничките права и затоа ги поддржува сите протести

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Синдикално организирање на јавниот сектор

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Синдикално организирање на јавниот сектор Членството во синдикатот, особено во оние синдикати каде

Прочитај повеќе

Младите не се заинтересирани за синдикално организирање

Аларм- Младите не се заинтересирани за синдикално организирање Во рамки на Европската Унија во последно време се актуелизира прашањето на

Прочитај повеќе

ССМ: Родовиот јаз на плати е најголем меѓу нискоквалификуваните работници

Нееднаквоста во платите меѓу мажите и жените е едно од најважните прашања на кои работи ССМ. Јазот на примањата според

Прочитај повеќе

Јосифовски за Работник: Го поддржуваме синдикалното организирање во угостителскиот сектор

Генерално угостителите не се задоволни со четирите пакет сет економски мерки за финансиска помош и поддршка. Факт е дека и

Прочитај повеќе