archiveСОНК

МакедонијаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Препорачуваме родителите кои работат од дома, да не ги испраќаат децата во градинка за време на пандемијата

Дали треба да се отворат градинките? Ова е прашањето коешто е на пикот на македонската јавност веќе подолго време. Како...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

МОН го чека и ставот на СОНК пред да ги соопшти протоколите, објавени препораки за чистење на училиштата

Во очекување на протоколите со сите детали како ќе работат училиштата од 1 септември, Министетството за образование и наука објави Упатство со...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Ќе заѕвони ли училишното ѕвонче? Неделков од СОНК: Вирусот е како атомска бомба за училиштето

Група родители бараат од Министерството за образование да им овозможи самите да одлучат доколку сакаат нивните деца целосно да посетуваат...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Ќе останеме воздржани од препораки, нo ако се загрози здравјето на просветните работници бурно ќе реагираме

Пандемијата на коронавирусот помеѓу другото ги затвори и училиштата, па остатокот од учебната 2019/2020 година учениците ја довршија од дома,...
1 2 3 4 5 12
Page 3 of 12