archiveСОНК

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Министерство за култура: Во постојан контакт сме со СОНК и СКРМ, за да најдеме заеднички став за Колективниот договор за култура

Ја информираме јавноста дека Колективниот договор за култура стапи во сила од 01 јануари 2020 со исклучок на став 61...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Неделков: Вработените во градинките стравуваат за нивното здравје. Бараме да се направи детална анализа

Преку анкети ќе се знае колку деца има потреба да бидат веднаш згрижени во градинките. Од труд и социјала под чија...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Неделков: Наставниците со дополнителни напори ја реализираат „наставата од далечина“

Заради новонастанатата ситуација, а во врска со прогласување на вонредна состојба во државата поради коронавирусот, наставниците се спречени да го...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Администрацијата од културата не е задоволна од коефициентите пропишани со Колективниот договор

Фејсбук статус на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура - СОНК: Администрацијата во установите од дејноста Култура незадоволни со...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Независниот академски синдикат го повика министерството за образование да го прифати предлогот за колективен договор

Независниот академски синдикат побара нивниот предлог за колективен договор да биде потпишан од Министерството за образование. Со ова, велат од...
Интервјуа

(Видео) Неделков за Работник: Селективното давање на К-15 покажа дека државата за некого е мајка, а за некого маќеа

Излезе како што зборував во минатото, државата за некого е мајка, а за некого маќеа, вели Претседателот на Самостојниот синдикат...
1 2 3 4 5 6 12
Page 4 of 12