Се бара готвач за теренски работи – Плата над 1,000 евра, службена кола. Ова се неговите обврски

Веројатно многупати досега сте наишле на огласи за работа во кои се бара готвач кој, се подразбира, треба да подготвува

Прочитај повеќе

Плата 800 евра + „Божиќница“: Искуство на жена која работела во Хрватска

Голем број на луѓе од регионот години наназад одат на сезонска работа во Хрватска, во главно на Јадранското крајбрежје. Една

Прочитај повеќе

За двојно поголеми плати: 30.000 Македонци заминуваат во Србија

Околу 30.000 многу потребни занаетчии, лекари и медицински сестри и техничари од  Македонија и Албанија од септември ќе дојдат на

Прочитај повеќе

Дневно во Србија никнуваат по 10 руски компании, најмногу од ИТ секторот

Руски компании сè повеќе никнуваат во Србија, а рускиот јазик се почесто се слуша на улиците на големите градови ширум Србија.

Прочитај повеќе

Српската влада ги укина придонесите за странците кои работат и заработуваат над 1.820 евра во земјата

Владата на Србија донесе уредба со која се предвидуваат стимулации за работодавачите кои вработуваат новодоселени лица во Србија, за кои

Прочитај повеќе

Отворен Балкан: Потпишан договор за олеснување на процедурите за признавање на дипломи и научни степени стекнати во Северна Македонија, Србија и Албанија

Иницијативата „Отворен Балкан“ носи придобивки и за образованието и науката во регионот. Денеска во Охрид, највисоки претставници на државите кои

Прочитај повеќе

Просечната плата во Србија во март околу 630 евра

Просечната плата (бруто) пресметана за март 2022 година изнесува 102.781 динари (okolu 875 evra), додека просечната плата без даноци и

Прочитај повеќе

Во Србија недостигаат речиси 12,000 професионални возачи

На Србија и недостигаат околу 12,000 професионални возачи, од кои 8,000 во патниот товарен транспорт, било соопштено од германската соработка

Прочитај повеќе

Само 25 денари: Србија има најевтин леб во регионот

Србија има убедливо најевтина цена на лебот на Балканот. Па така, популарниот леб „сава“ чини 49 динари, односно околу 20

Прочитај повеќе

Се очекува денеска да почне испораката на српски зејтин во земјава

Денеска би требало да почне организацијата за товарење и испорака на српски зејтин во земјава, информираат за МИА од Министерството

Прочитај повеќе