Свет

ЕкономијаСветСветот на работникот

Шведска во криза – невработеноста расте!

Стапката на невработеност во Шведска се искачи на највисоко ниво од 1998 година. Таа изнесува скоро десет проценти во јуни...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Словенија продолжува со субвенционирањето на платите на работниците кои чекаат работа – Во август 24,000 ќе примат ваков надомест

Словенечката Влада ја продолжила мерката за субвенционирање на плати во текот на периодот додека луѓе чекаат за работа, а се...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Минатата недела околу 1,4 милиони Американци се пријавиле за невработени

Околу 1,4 милиони Американци минатата недела поднеле документи за невработеност, соопштило вчера  американското Министерство за труд. Бројката од Министерството за...
ЕкономијаСветСветот на работникотСиндикат

Пилотите ги служат патниците во „Исландер“ – кабинскиот персонал отпуштен

Исландската национална авиокомпанија на Исланд, Исландер со седиште во Рејкевик одлучила да го отпушти кабинскиот персонал, а наместо нив патниците...
1 2 3 4 5 48
Page 3 of 48