archiveздравство

ЕкономијаМакедонија

Премиерот Заев и министерот Филипче учествуваа на трибината „Влогот во човечкиот капитал во здравството е влог во здравјето на граѓаните“

Кога го промовиравме Буџетот за 2020 година, рековме дека тој е посветен на инвестициите во човечкиот капитал и затоа во...
ПравдаСветот на работникот

Специјализантите со кофинансирање од протест побараа исти права и примања како нивните колеги

И ние сме лекари им порачаа на здравствените власти  околу 130 кофинансирани специјализанти кои денеска преку протест го искажаа нивниот...
МакедонијаСиндикат

За специјалистите 25 %, а за сестрите 10 %, од февруари се зголемуваат платите во здравството

Постигнавме историски договор за досега рекордно зголемување на платите на здравствените работници и соработници, почнувајќи од февруари 2020 год. Платите...
1 2 3 5
Page 1 of 5