- Advertisement -

archiveкомпании

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Битиќи: Во услови на пандемија донесовме одлуки и мерки за да ги зачуваме работните места и ликвидноста на компаниите

Ковид-19 бараше брзо приспособување и носење одлуки кои ќе одговорат на предизвиците од пандемијата која го погоди целиот свет. Владата...
ЕкономијаМакедонијаНовости

АЗЕСКИ: ПОДДРШКА ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА И ЗА ИНОВАТИВНОСТА ВО КОМПАНИИТЕ ЗА ПОГОЛЕМА ПРОДУКТИВНОСТ И ЗА ИЗВОЗНА КОНКУРЕНТНОСТ

На работниот состанок во просториите на Комората, претседателот Азески пред раководниот тим на Фондот за иновации и технолошки развој, предводен...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Битиќи: Политиките за поддршка на инвестициите и за зголемување на конкурентноста почнуваат да даваат ефекти

Кај компаниите постои подготвеност да инвестираат затоа што гледаат дека политиките што се воведени за поддршка на инвестициите, но и...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Анализа: Кои се 100 најголеми работодавачи во Македонија

Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ги промовираше 100-те најголеми компании во Македонија рангирани според нивните остварени вкупни приходи....
1 2 3 52
Page 1 of 52