Барање за работа со скратено работно време

Барање за работа со скратено работно време Согласно Законот за работни односи на работникот кој работи на особено тешки, напорни

Прочитај повеќе

Надоместок на плата за скратено работно време во посебни случаи

Надоместок на плата за скратено работно време во посебни случаи Законот за работните односи предвидува намалување на работното време на

Прочитај повеќе

Анкета на „Работник“: Над 60 % сакаат да работат на четиричасовно работно време по родителското отсуство

Бобан Илијевски Најголемиот дел од луѓето сакаат родителското отсуство да трае 12 месеци, а воедно сакаат и да имаат можност

Прочитај повеќе

Скратено работно време од 6 месеци по родителско отсуство од 12 месеци – Може ли да стане реалност?

Бобан Илијевски За родителството, некои луѓе велат дека е благослов, со оглед на тоа дека децата се најголемото и највредното

Прочитај повеќе

Се вратила од породилно и го прашала својот шеф да работи на скратено време – ова е епилогот: „Живееме во 2021, а не во 1971“

Алис Томпсон сакала да работи на скратено работно време, за да има време да го земе детето од градинка, но

Прочитај повеќе