Светот на работникот

Светот на работникот

САД: Конгрес жена работи како шанкерка за да ја крене свеста за угостителските работници

Конгресвоман (Претставничка во Конгресот на Соединетите Американски Држави), Александра Оцасио Кортез се врати на едночасовната работа како шанкерка за да...
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Дури и во држави како САД, работодавачот прави се за да го разори синдикалното здружување

Поголем број на работници се вклучиле во колективни акции минатата година, отколку било која претходна година во минатите три декади....
СветСветот на работникотСиндикат

Транспортните работници во Република Српска на 7 јуни влегуваат во предупредувачки штрајк

Претседателот на синдикатот на сообраќајно – транспортно претпријатие „Железница РС“, Златко Марин вели дека причината за штрајкот е поради што...
СветСветот на работникотСиндикат

Правосудните работници во Србија можно е да влезат во генерален штрајк

Синдикатот на правосудството на Србија продолжува со едночасовниот предупредувачки штрајк во судовите и обвинителствата кој го започна пред четири дена,...
1 142 143 144 145 146 147
Page 144 of 147