ССНМ бара Владата под итно да престане со дискредитација на новинарите

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) остро реагира на недоличниот и дрзок односот на министерот за економија, Крешник

Прочитај повеќе

„Бесими прави кривично дело со бришење на одредбата за покачување на платите во Министерството за финансии“

Сојузот на синдикати смета дека со вчерашното бришење на одредбата за зголемување на платите во Министерството за финансии за 30

Прочитај повеќе

За првпат во 56 години – штрајк во Секретаријатот и стручните служби во МАНУ

Членовите на Синдикалната организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), во која членуваат вработените во Секретаријатот и стручните

Прочитај повеќе

Некои вработени можат да земаат помали, а некои поголеми плати: КСС предупредува дека Предлог Законот за плати води кон клиентелистички пристап (ВИДЕО)

Законот за плати во јавниот сектор е крајно дискриминирачки и противуставен и е спротивен на конвенциите на Меѓународната организација на

Прочитај повеќе

Синдикатот бара вонреден инспекциски надзор за доцнењето на платите на вработените во Општина Тетово

Независниот синдикат за државна администрација информира дека денеска поднеле барање до Државниот инспекторат за труд да направи вонреден надзор во

Прочитај повеќе

Дипломатски синдикат: Имаме информации дека Осамани делел картички за паркинг на лица кои не се вработени во МНР

Македонскиот дипломатски синдикат со голема загриженост ја прими изјавата на Државната Комисија за спречување на корупцијата, која побара одговорност од

Прочитај повеќе

НАкС бара Министерството за образование и наука навремено да ги исплати платите

Во изминатиот временски период стана зачестена пракса платите на вработените на јавните универзитети да се исплатуваат со задоцнување, надвор од

Прочитај повеќе

Предлог Законот за плати во јавен сектор предвидува многу начини за намалување на платите на вработените, предупредува Неделков

Советот на СОНК по опсежни анализи го анализираше Предлог Законот за плати во јавниот сектор и заклучокот е дека истиот

Прочитај повеќе

НАкС: Во Предлог Законот за систем на плати постојат повеќе опасности за вработените

Независниот академски синдикат – НАкС ја препознава потребата од донесување системски и кохерентен закон со кој би се дефинирала методологијата и постапката

Прочитај повеќе

Шаќири: До крајот на второто полугодие треба да се одработат сите 180 работни денови

Според календарот за работа во образованието, до крајот на второто полугодие треба да се одработат 180 наставни денови, изјави министерот

Прочитај повеќе