Синдикат

МакедонијаСиндикат

Се зголемуваат платите на универзитетските професори

Министерството за образование пронајде начин како да им ги зголемат платите на универзитетските професори за 10%. Средствата ќе се обезбедат...
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Вработените на „Крушик“ најавиле штрајк доколку не им биде исплатен остатокот од платите

Работниците од фабриката Крушик во Србија ја примиле аконтацијата за јануари која, вообичаено, морала да биде испплатена на средина од...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Пред распишувања на избори, МНР води дисциплинска постапка против член на Македонскиот Дипломатски синдикат

Непосредно пред распишувањето на изборите на 16-ти февруари, Министерството за надворешни работи формираше Комисија за водење на дисциплинска постапка за...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Независниот академски синдикат го повика министерството за образование да го прифати предлогот за колективен договор

Независниот академски синдикат побара нивниот предлог за колективен договор да биде потпишан од Министерството за образование. Со ова, велат од...
1 2 3 4 141
Page 2 of 141