Зошто работниците треба да се зачленуваат во синдикати?

-Само здружени во синдикат, работниците имаат право на колективно преговарање за регулирање на условите за вработување, работа, како и на

Прочитај повеќе

ССМ ја тужи владата за минималната плата

Законскиот рок за зголемување на останатите плати согласно минималната плата истекува до крајот на септември, Сојузот на синдикати ја обвинува

Прочитај повеќе

Барање за утврдување на одговорност на Помошник на Министерот во ОВККИПС

Барање за утврдување на одговорност на Помошник на Министерот во ОВККИПС РЕЧЕНО-СТОРЕНО🎯 Денес СПМ до Министерот достави Барање утврдување на

Прочитај повеќе

Поднесен предлог за отворање стечајна постапка за ДГ Бетон АД Скопје

Друштвото за градежништво Бетон АД Скопје  четврти месец нема исплатено плата на вработените, а сметката му е затворена односно блокирана

Прочитај повеќе

Ристов: Професор на УКИМ зема плата од 30.590 денари

Под просекот на државното ниво е платата на доцент, доктор на науки на УКИМ, бидејќи зема плата од 30.590 денари,

Прочитај повеќе

Прес на СПМ: Незаконско работење на внатрешната контрола – ВОВЕД во анархија

Незаконско работење на внатрешната контрола – ВОВЕД во анархија⁉️ Почитувани, Целта на ова а прес конференција е да обелодениме незаконско

Прочитај повеќе

САДУ потпиша договор за соработка со синдикатите од Република Српска, Р. Бугарија и Р. Црна Гора

Потпишан договор за соработка со синдикатите од државна управа помеѓу Синдикатот на администрација и државната управа на Македонија – САДУ

Прочитај повеќе

КСС беше дел од меѓународната конференција на синдикати од јавниот сектор во Европа

КСС и гранските синдикати на КСС беа дел од меѓународната конференција на синдикатите од јавен сектор на Европа, организирана пд

Прочитај повеќе

МАКЕДОНСКИ ПОШТИ БЕЗ ПАРИ: Над 2.000 вработени останаа без плати, директорот со молби да не се организира штрајк?!

Македонски пошти се без плати, ова за КУРИР го сведочи вработен во институцијата кој вели дека директорот ги оставил втора

Прочитај повеќе