Синдикат

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

КСС со безрезервна поддршка за утрешниот протест на Синдикатот на полицијата

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) заедно со своите грански синдикати безрезервно го поддржува протестот на Синдикатот на полиција...
ЕкономијаМакедонијаМакедонијаСиндикат

Заев- Димовски: Социјалниот дијалог е на високо ниво, Владините мерки се поддршка за приватниот сектор и за заштита на работните места

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев прими делегација на Сојузот на синдикатите (ССМ) предводена од претседателот Дарко...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

ССНМ ги осудува нападите врз новинарите и медиумските работници

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници уште еднаш изразува конкретна осуда за последните вербaлни напади врз новинарите, фоторепортерите и...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Синдикатот на полицијата преку протест ќе ги упати своите барања до МВР

Обраќање на Претседателот на Синдикатот во полицијата во Македонија Орце Коцевски: Почитувани членови, почитувани вработени во Полицијата,  Кога повторно ќе...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Полицискиот синдикат бара додаток за борба против коронавирусот за вработените

Синдикатот на полиција во Македонија од Владата и од министерот Оливер Спасовски бара да воведат додаток за вработените во полицијата...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Процената на ризик на работното место клучна за баланс помеѓу заштитата на здравјето и продуктивноста на стопанството

Се соочуваме со проблем на немање на можност за згрижување на децата. Слично како во училиштата, имаме проблем и во...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Дали се спроведени законите за здравствена заштита на наставниците и децата?

Дали доколку се почитуваше законот за Безбедност и здравје при работа според правилниците за биолошка штетност ќе имаше ваква фактичка...
1 2 3 4 5 203
Page 3 of 203