Како да дојдете до вистинското вработување (Проф. Д-р Лазар Јовевски)

Професорот по трудово право Лазар Јовевски во видеото подолу зборува за тоа како да дојдете до вистинското вработување.  

Прочитај повеќе

Fx3x обезбедува стипендии за вработување од по 3.000 евра за 60 најдобри млади креативци

Компанијата Fx3x е домашна компанија што веќе 25 години е дел од сите големи филмски проекти на Холивуд Со цел

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Престанување на договорот за вработување по добиена судска пресуда

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Престанување на договорот за вработување по добиена судска пресуда Работодавачот во било кое

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Права и обврски при постапка за вработување

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Права и обврски при постапка за вработување Законот за работни односи ја уредува

Прочитај повеќе

За само седум дена добил 20 повици за работа – Социјалната мрежа е новиот LinkedIn?

Доколку долго време барате работа, а не можете да ја најдете, можеби не ја барате на вистинското место. Имено, според

Прочитај повеќе

МВР објави јавен оглас за вработување 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи објави јавен оглас за засновање на работен однос на 600 извршители на работно место „Полицаец“ за

Прочитај повеќе

„Преку младински политики и мерки инвестираме во младите во склад со нивните потреби и визија за развој на државата“

Заменик претседателот на Владата на РСМ, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и министерката

Прочитај повеќе

ДКСК: Балансерот при вработување во јавниот сектор не функционира или да се донесе алатка за контрола или да се укине

Државната комисија за спречување на корупцијата утврдила слабост во употребата на балансерот при вработување на административни службеници – нема утврдена

Прочитај повеќе

Погледнете ги oгласите за вработување од најдобрите компании во регионот на KARIERA.mk

Понекогаш е очигледно дека е време да најдете работа, но во одредени случаеви и не е така едноставно. Секако, ако

Прочитај повеќе

Џонсон Мети ја лансираше следната генерација „Програма за професионален и лидерски развој”

Џонсон Мети, традиционално, ги поддржува студентите. Надоврзувајќи се на веќе успешната програма за практикантска работа со можности за вработување, компанијата

Прочитај повеќе