- Advertisement -

archiveминимална плата

МакедонијаНовостиСветот на работникотСиндикат

КСС до пратениците: Правична распределба на парите во делот на платите, за да се избегне урамниловка

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија испрати барање до сите народни пратеници, членови на законодавната власт, како и до Претседателот...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Занаетчиите бараат субвенции за најавеното зголемување на минималната плата за да можат да ги издржат расходите

Избраните градоначалници да ги почитуваат барањата на занаетчиите кои се однесуваат на мерки и субевнции, Владата да ја субвенционира минималната...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

„Џабе ви е зголемување на платата, кога системот дозволува да се исплаќа плата под минималната“

Бобан Илијевски „Ова се решава ептен лесно, треба само политичка волја. Во спротивно џабе ви се ветувањата од 1000 евра...
1 2 3 5
Page 1 of 5