СОНК од една и МОН и МТСП од друга страна утре на клучни преговори

И СОНК и министерот за образование оптимисти дека утре ќе постигнат договор. Пред истекот на вторите 10 дена рок за

Прочитај повеќе

Крајно решение помеѓу МОН и СОНК во понеделник или вторник

Како што знаете и денеска продолживме со преговорите од втората фаза, односно вторите десет дена. Мислам дека на почетокот на

Прочитај повеќе

СОНК и МОН на нова преговарачка средба

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) и Министерството за образование и наука денеска со посредство на помирувач ги

Прочитај повеќе

Тренчевска: Дијалогот со СОНК продолжува во насока на унапредување на правата на вработените во детска заштита

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска оствари средба со претседателот на СОНК, Јаким Неделков, на која присуствуваа

Прочитај повеќе

Конечно решение на спорот помеѓу МОН и СОНК се очекува во петок

Денеска во просториите на СОНК се одржала уште една средба помеѓу СОНК и Министерството за образование и наука, во рамките

Прочитај повеќе

Денеска нова средба меѓу СОНК и МОН: Каква одлука ќе падне?

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК и Министерството за образование и наука (МОН) денеска ги продлжуваат преговорите

Прочитај повеќе

Решението на спорот помеѓу МОН и СОНК е на повидок – Помирувањето ќе трае уште 10 дена

Бобан Илијевски СОНК и МОН ќе преговараат уште десет дена за постигнување на кончено решение, порачаа од синдикатот во соопштение

Прочитај повеќе

Денеска последни преговори меѓу МОН и СОНК

Денеска во 18 часот преку ЗУМ ќе се одржи последната средба помеѓу МОН и СОНК, информираше Претседателот на СОНК Јаким

Прочитај повеќе

Тренчевска вели дека има придвижување во преговорите помеѓу МОН и СОНК

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевкса вели дека има придвижување и позитивни сигнали дека е можно наскоро да

Прочитај повеќе

За конечен договор меѓу МОН и СОНК се чекаат пресметки од Министерството за финансии

За зголемување на платите на вработените во образованието повеќе од 12-те отсто понудени од Владата потребни се пресметки од Министерството

Прочитај повеќе