ЗНМ: Малтретирани новинари од страна на службеници во Комунална хигиена – МВР итно да реагира

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) ја осудува постапката на службеници од секторот за односи со јавност и од обезбедувањето

Прочитај повеќе

Јовановиќ за РСЕ: Оданочувањето на хонорарците е тешка катастрофа

Такво нешто сакаше да направи и Груевски, односно Ставрески во 2014 и тогаш сегашната влада протестираше против тоа и сега

Прочитај повеќе

ЕУ не бара да се воведе минимална саатница, но овој начин на исплата би бил пофер кон работниците, смета Јовевски

Бобан Илијевски Иако исплаќањето на прекувремени работни часови е регулирано со Закон, во пракса ретко се спроведува. Пресметувањето на платата

Прочитај повеќе

Aвиокомпанија ги повика менаџерите да им го носат багажот на патниците: Нема кој да работи

Австралиската авиокомпанија „Qantas“ побара од своите вработени во највисокото раководство три месеци да работат „на багаж“ обидувајќи се со овој

Прочитај повеќе

Работа за граѓаните на земјите од Отворен Балкан без визи и работни дозволи

Граѓаните на Србија, Македонија и Албанија, благодарение на поврзувањето на националните електронски системи на овие земји во рамките на иницијативата

Прочитај повеќе

Имате интервју за работа: Како да дознаете дали сте на вистинското место?

Доколку сте решени да го смените работното место или пак да започнете нова кариера, можеби овие совето коишто ги предочува

Прочитај повеќе

Работа ноќно време – што е дозволено, а што е забрането?

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Работа ноќно време – што е дозволено, а што е забрането? Законот за

Прочитај повеќе

Расте бројот на социјално ранливите лица меѓу невработените во земјава [инфографик]

Поминаа речиси две години од имплементирањето на проектот „Активација на ранливите групи на пазарот на трудот“, и оттогаш до денес,

Прочитај повеќе

Од почетокот на годинава во ТИРЗ отворени околу 100 нови работни места

ТИРЗ соопшти дека продолжил растот на вработени и извоз во технолошко индустриските развојни зони и во јули.   „Само за

Прочитај повеќе

СПМ: Порано не ги вадеше од уста, откако дојде на власт ти се “трн” во око… Министре зошто ги заборави бранителите

Порано не ги вадеше од уста, откако дојде на власт ти се “трн” во око… Министре зошто ги заборави бранителите❓️

Прочитај повеќе