Синдикатот на клинички центар ги охрабрува здравствените работници чие барање за продолжување на работата до 67 години е одбиено, да поднесат тужба

Директорите на јавните здравствени установи во Клинички центар и Министерот за здравство спротивно на законот, донесоа одлуки за прекин на

Прочитај повеќе

Денеска сите оние кои имаат наполнето 64 години мора да одат во пензија

Сите работнци кои поднесоа изјави за продолжување на работниот век, согласно старата законска регулатива, според која можеше да се оди

Прочитај повеќе

За десет проценти зголемени платите на вработените во Рудник САСА во 2022 година

Просечната плата што ја обезбедува Рудник САСА е до 80 проценти повисока од просечната плата во земјава. Овој процент е резултат

Прочитај повеќе

Голема побарувачка за стоматолози: Оваа професија успеала да се најде на трето место на листата на најбарани професии

Стоматологијата е традиционално медицинска наука која „лесно“ се вклопува во модерните текови, бидејќи изворедно ги усвојува сите иновации од 21

Прочитај повеќе

ССНМ оствари средба со Министерката за труд Јована Тренчевска

Фејсбук статус на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници: ССНМ оствари средба со министерската за труд и социјална политика

Прочитај повеќе

Се зголемуваат платите за администрацијата на општина Гостивар и за вработените во јавните претпријатија

На денешната средба на градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари со претседателот на Македонската конфедерација на синдикати, Дарко Димовски и претседателот

Прочитај повеќе

Доколку работодавачот не им исплати плати и придонеси 3 месеци последователно, работниците имаат право да покренат иницијатива за стечај

Бобан Илијевски  Македонското здружение на млади правници одговора на неколку прашања поврзани со членот 67 од Законот за работни односи,

Прочитај повеќе

Дали би се менувале со нив? На овие работници им треба јакна, иако надвор пеколно жешко

Постои место кое повремено, во вакви денови пропратени со високи температури, на сите ни изгледа како идеално. Редакцијата на РТС

Прочитај повеќе

Компанија по грешка му исплатила 330 пати поголема плата на вработен, па го молела да ги врати парите – еве што направил тој

Еден вработен во компанија останал шокиран кога на својата банкарска сметка здогледал огромна сума на пари. Во процесот на депонирање

Прочитај повеќе

Деспотовски: Носиме инвеститори кои ќе создаваат поголема вредност и можности за исплаќање поголеми плати

Фабриката на „Гересхајмер“, која соработува со фармацевтски гиганти како Фајзер, отвора нова фабрика во ТИРЗ Скопје 2 во која ќе

Прочитај повеќе