- Advertisement -

Светот на работникот

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

„Потребно е воспоставување на смер за стручно ИКТ образование во средните стручни училишта“

Пишува: Бобан Илијевски ИКТ секторот е еден од најбрзорастечките сектори во Македонија. Од ден на ден, се повеќе млади луѓе...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК бара усогласување на колективните договори со минималната плата, во спротивно ќе го радикализира синдикалното делување

Упатување на барање до Министерот за труд и социјална политика и Министерот за образование и наука за усогласување на платите...
МакедонијаНовостиСветот на работникотСиндикат

Градоначалниот Ѓорѓиевски и Синдикатот го потпишаа колективниот договор за вработените во Општината

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски како работодавач, од една страна и претставниците од Синдикатот, од другата страна, денеска го потпишаа новиот Колективен...
1 2 3 4 5 614
Page 3 of 614