Трошоците на живот во 2021 зголемени во споредба со 2020 година

Трошоците на живот во декември биле поголеми за 0,4 проценти во однос на ноември, а цените на мало за 0,9

Прочитај повеќе

Трошоците на живот во октомври зголемени за 0,5 отсто во однос на септември

Tрошоците на живот во октомври биле зголемени за 0,5 проценти во однос на септември, а за 4,1 процент во споредба

Прочитај повеќе

„Балансот помеѓу приватниот и професионалниот живот е лага“, вели една од 10 -те најмоќни жени во бизнисот

Малтене секоја вработена мајка ќе потврди дека обидот секојдневно да се исполнуваат сите работни и семејни обврски може да изгледа

Прочитај повеќе

Трошоците на живот зголемени за 3,7, а цените на мало за 5,6 отсто

Трошоците на животот во септември годинава, во однос на септември лани бележат зголемување од 3,7 отсто, а цените на мало

Прочитај повеќе

Во март раст од 2,1 % на трошоците на живот и од 2,6 % на цените на мало на годишно ниво

Трошоците на живот во март во однос на февруари годинава се зголемени за 0,5 отсто, а цените на мало за

Прочитај повеќе

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Трошоците на животот во декември 2020 година се зголемени за 0,4 отсто, а цените на мало за 1 отсто, во

Прочитај повеќе

10 Откритија во 2020 за животот во вселената.

Потрагата за живот надвор до Земјата трае со децении, ако не и стотици години, но досега без успех. Сепак, некои

Прочитај повеќе