Светот на работникот

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

КСС: СДСМ сака да ја намали администрацијата преку најдискриминирачкиот модел

Соопштението на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија- КСС ви го пренесуваме интегрално: Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија- КСС...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Мониторинг: Во Државното правобранителство фалат речиси 40 отсто работници

Четвртиот мониторинг извештај за работата на Државното правобранителство за период јануари-јуни 2020, содржи информации во однос на ефективноста и транспарентноста...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Германија го прекинува приливот на работна сила од Балканот

Поради растечкиот број на невработени во коронавирус кризата, владејачката ЦДУ/ЦСУ планира да ја намали понатамошната миграција на работна сила. Намалувањето...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец: Уште една конфекција санкционирана поради кршење на работнички права

✊✊✊ Уште еден доказ дека трудов инспекторат постапува по наши барања за инспекциски надзори, така да, паѓаат во вода тврдењата...
1 64 65 66 67 68 222
Page 66 of 222