Работа, тренинг, балансирана исхрана … сигурно можете се да постигнете, еве и како

За многумина летото е време кога се носат одлуки за промена на начинот на живот, дневната рутина и секојдневието. Овие

Прочитај повеќе

Работи кои е подобро е да ги премолчите кога ќе дадете отказ

Иако понекогаш одлучуваме да си дадеме отказ со „вжештена глава“ и многу работи кои сакаме да ги кажеме, најчесто негативни,

Прочитај повеќе

Алкалоид АД Скопје најпосакувана компанија за работа

Според анкетата “Која е најпосакуваната македонска компанија за вработување?”, која од неодамна ја направи порталот vrabotuvanje.com.mk, одговориле 1.468 испитаници. Најголемиот дел

Прочитај повеќе

За само седум дена добил 20 повици за работа – Социјалната мрежа е новиот LinkedIn?

Доколку долго време барате работа, а не можете да ја најдете, можеби не ја барате на вистинското место. Имено, според

Прочитај повеќе

Шпанија планира да воведе 3 дена менструално отсуство од работа

Шпанија набрзо може да биде првата земја од Западот која ќе дозволува жените да земаат неколку дена менстурално отсуство од

Прочитај повеќе

Поради скапата живеачка и ниските плати, сѐ повеќе граѓани бараат и дополнителна работа

На интернет има многу огласи каде граѓаните бараат дополнителна работа. Тие наведуваат какви квалификации и работно искуство имаат, а бараат

Прочитај повеќе

4 работи коишто можат да ве чинат работа: Како повторно да (не) ве повикаат на работа?

Дури и на тесниот пазар на труд, регрутерите велат дека овие 4 црвени знамиња ќе ве чинат понуда за работа.

Прочитај повеќе

Колку Украиници досега нашле работа во Хрватска и што им се нуди?

Повеќе од 15,000 Украинци досега пристигнале во Хрватска, бегајќи од тамошната војна. Најголемиот дел од нив се жени и деца,

Прочитај повеќе

Работата од 9 до 17 часот полека, но сигурно убива

Истражувањето е спроведено на Универзитетот „Кембриџ“ и покажало дека една од шест предвремени смртни случаи е врзана за стрес, срцев

Прочитај повеќе