Мајстор се станува преку вложување на труд и посветеност, а не преку учење на дефиниции, вели Трајкоска

Работодавачите почнуваат повеќе да ги вреднуваат компетенциите на кандидатите за работа, отколку образованието коешто го поседуваат. Ова за порталот Работник

Прочитај повеќе

Кои се 100-те најголеми работодавачи во Македонија?

Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ги промовираше 100-те најголеми компании во Македонија рангирани според нивните остварени вкупни приходи и добивка. Денес Ви ја

Прочитај повеќе

Иднината е во младите луѓе кои ќе градат вештини за вработување

Финтек комапнијата СН финансии, која неодамна се пресели во нови простории во кои дизајнира наменски простор за формирање на првиот

Прочитај повеќе

100 најголеми работодавачи: 78.329 вработени, им прават 450 милиони евра профит

Најголемите работодавачи не се во Скопје и се поврзани со автомобилската дејност За разлика од социјализмот кога огромните хали беа

Прочитај повеќе

Кои грешки ги прават работниците и работодавачите при давање отказ?

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Кои грешки ги прават работниците и работодавачите при давање отказ? На оваа тема

Прочитај повеќе

Советник за кариера за Работник: „Неплатените или волонтерските активности може да ви послужат да ја добиете посакуваната работа“

Автор: Бобан Илијевски Како младите да започнат кариера, како повозрасните/постарите да влезат повторно во водите на кариерата, што да се

Прочитај повеќе

ФБ статус на Јовевски: Мерките кои се промовираат како „мерки за спас на стопанството“ веќе трета година не даваат резултати

МАКЕДОНСКА МЕРА- MACEDONIKUM ADMODUM Тема: Неисплатени плати Во месец јуни, 7865 работодавачи не исплатиле плати на своите работници, додека во

Прочитај повеќе

Цветанов: Патот кон пропаста

Глигор Цветанов, извршен директор на „Макпрогрес“ ДОО Виница Пишувам од сопствено искуство, како извршен менаџер на една од поуспешните  македонски

Прочитај повеќе

Еве како да ги опишете вашите меки вештини во CV -то – Совети од експерти за кариера

Подготвил: Бобан Илијевски Компаниите се повеќе и повеќе бараат идните нивни вработени да поседуваат меки вештини. CNBC пишува дека се

Прочитај повеќе

„Стравуваме дека нашите работници ќе заминат во Србија, како најразвиена од сите три“ | ВИДЕО

Прв дел од втората епизода на Работник Подкаст, во којашто со нашата гостинка, Г-ѓата Владанка Трајкоска зборуваме за: Очекувањата во

Прочитај повеќе